Friday, August 19, 2005
Massage Therapy

Massage Therapy

 

Current Promotion!!!

 

Relaxing & Therapeutic Massage 60mins @ $42.00

 

Add Any of These Treatments with your Massage

Full Body Scrub @ $25.00

Ear Candling @ $10

 

Rejuvenating Rock Salt & Coffee Scrub @ $30.00

 

 

Contact Us :    

Positive Touch Alternative Therepy (53078698B)    

Mobile : 9856 5429 (Sarah Aisha)                         

 

Operating Hours :

10.00am to 11.00pm 

(Strictly by Appointment only

 

What is Massage Therapy

 

 

massage is the most fundamental of all healing techniques.  It is the most naturally healing thing you can do. The nurturing touch is simple, instinctual, and more powerful than we can imagine. Some of the many studies on touch show conclusively that it reduces stress, alleviates depression, reduces pain, boosts the immune system and helps pre-mature babies catch up in their development. Without touch we close down. With touch we love, communicate, and nurture one another. So massage is not just a profession for a special few; it is part of the healing touch we all possess.

 

Massage is one of the oldest, simplest forms of therapy and is a system of stroking, pressing and kneading different areas of the body to relieve pain, relax, stimulate, and tone the body. Massage does much more than create a pleasant sensation on the skin, it also works on the soft tissues (the muscles, tendons, and ligaments) to improve muscle tone.  Although it largely affects those muscles just under the skin, its benefits may also reach the deeper layers of muscle and possibly even the organs themselves.Massage also stimulates blood circulation and assists the lymphatic system (which runs parallel to the circulatory system), improving the elimination of waste throughout the body.

 

The Effects Of Massage:


Although a single massage will be enjoyable, the effects of massage are cumulative and a course of massage treatments will bring the most benefits. Regular massage can have the effect of strengthening and toning the entire body mechanism and so help to prevent unnecessary strains and injuries that might otherwise occur due to excess tension and any resulting structural weaknesses.  Massage can stimulate or calm the nervous system-depending upon what is required by the individual-and thus help reduce fatigue, leaving the reciever with a feeling of replenished energy.  At its best, massage has the potential to restore the individual physically, mentally and spiritually.


Benefits of Massage Therapy To Health

Massage increases body awareness and leads to improved health and well-being.  For pain-relief it works in a variety of ways by: 

*       Promoting muscle relaxation
*       Increasing Lymphatic Circulation resulting in decreasing inflammation.
*       Breaking up scar tissue and adhesions.
*       Promotes blood flow through the muscles.
*       Promotes drainage of waste products. 

For general health benefits massage can do the following: 

*       Helps relieve stress and aids relaxation
*       Helps relieve muscle tension and stiffness
*       Fosters faster healing of strained muscles and sprained

       

  ligaments; reduces pain & swelling; reduces formation of excessive scar tissue 
*       

Reduces muscle spasms
*       Provides greater joint flexibility and range of motion 
*       Enhances athletic performance
*       Promotes deeper and easier breathing
*       Improves circulation of blood and movement of lymph fluids 
*       Reduces blood pressure 
*       Helps relieve tension-related headaches and  effects of eye-strain 
*       Enhances the health and nourishment of skin 
*       Improves posture 
*       Strengthens the immune system, fosters peace of mind & feeling of well-being

*       Promotes a relaxed state of mental alertness 
*       Helps relieve mental stress
*       Improves ability to monitor stress signals and respond appropriately 
*       Enhances capacity for calm thinking and creativity
*       Satisfies needs for caring � nurturing touch 
*       Reduces levels of anxiety
*       Increases awareness of mind-body connection 

Do YOU feel Tired, Stressed, Lethargic, Aches & Pains?

Why not commit yourself to having a healthier body system

and rested mind!!!

Book that Massage Appointment Now!!!

 Aren't YOU Worth It??? 

****************************************


Welcome to Positive Touch Alternative Therapy

(For Ladies Only)

Where you will receive Personalized Attention in a calm serene environment with soft soothing music

 

 

Experience Our Signature Therapeutic & Relaxing Massage

A deeply relaxing full body massage that features a combination of  Eastern & Western styles designed for your complete rejuvenationfor 60 or 90 minutes

 

Aromatherapy / Ginger Steambath

You may further increase your massage's effectiveness by taking advantage of our Aromatherapy /Ginger Steambath for 15 mins.  Steam water and heat therapy relax the superficial layers of muscle to increase circulation. This maximizes the detoxifying benefits of the massage resulting in a greater relief of body tension.

 

Exfoliating Body Scrub          

A variety of body scrub of your choice to help remove dead cells, stimulate blood and lymph flow, encourage new cell growth and leve your skin soft and glowing.



Massage Oil

        
 
Lavender Massage Oil

      Blended with pure French Lavender essential oil, it will help you relax and de-stress.


           Sweet Almond Oil

It is a pale yellow, slightly nutty smelling.  Sweet almond oil is one of the most basic oils used in massage because it is rich in nutrients and nourishes the skin.


           Grapeseed Massage Oil

Grapeseed oil is suitable for oily skin types. It is a thin and light oil which is easily and quickly absorbed into the skin without leaving a greasy feeling.

Sandalwood Oil

A natural oil that soften skin and imparts a  pleasant fragrance to the body.  It's sedative, comforting and exotic particularly effective for use in massage when one feels tired.

Special Blend Gentle Sleep Massage Oil
A special blend of pure essential oils consists of lavender, camomile, Palmarosa, marjoram and prunus dulcius  that soothe the worries away and lull you to sleep.


Treatment Menu : Body

 

Therapeutic & Relaxing Massage                60 mins                       $58.00

Traditional Massage                                      60 mins                       $58.00

Aura Seri Aromatherapy Massage               60 mins                       S68.00

Head & Shoulder Massage                           30 mins                       $28.00

Whitening Body Scrub                                   30 mins                       $38.00

Rejuvenating Rock Salt & Coffee Scrub     30mins                        $38.00

Yogurt Wrap                                                  30mins                       $38.00

Belly Button Candling                                   30mins                        $38.00

Ear Candling                                                  20mins                        S25.00

Ginger Rub (Back only)                                15mins                       $10.00

Ginger / Aroma Steambath                            20mins                       $18.00

Tummy & Thigh Trimming                             60mins                       $58.00

Slimming &Toning Massage                          90mins                       $88.00

Rock Salt & Aura Seri Energy Aromatherapy Foot Spa + Massage                                                           30mins                     $28.00

 

Pre-Natal Massage

1 x 90 mins @ 80.00 (Home visit)

 

Post Natal Massage (Inclusive of binding materials w/o herbs)

3 days  @ $238.00

5 days @ $388.00

7 days  @ $488.00

10 days @ 688.00

Free Gift - 1 bottle Love Hygeince Wash (Nano Tech) + ?

 

** We also provide these treatments for ladies only (except steambath) at your own home, at a time that is  convenient for your busy schedule. (Extra $10 to $20 per home visit depending on location)

 

 

 

 

**Appreciation Special Rewards**

 

Recommend 4 Friends - get 1 hour Body massage at $10.00 only 

 

Making Appointments & Operating Hours

As I strive to maintain a high level of services, all interested guests will have to make an appointment.

I'll try to cater to all client.  However, an advance booking of at least 2 days is preferred to avoid disappointment.

 

                                           

Contact Us :    

Positive Touch Alternative Therepy (53078698B)    

Mobile : 9856 5429                    

 

Operating Hours :

9.00am to 11.00pm 

(Strictly by Appointment only)         
 

Other links:

http://bidadari0404.blogdrive.com (malay)

http://auraseri.blogdrive.com (malay)

www.sarahaisha.multiply.com

http://wanitaanggun.blogdrive.com

 

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


Posted at 10:37 pm by sarah_aisha
Comments (2)  

Saturday, May 20, 2006
Health Products

Health Products

BIDADARI
MINUMAN KESIHATAN KHUSUS PEMBINAAN DALAMAN ISTIMEWA UNTUK WANITA



Apa itu Bidadari?

Bidadari adalah minuman berfungsi untuk kesihatan , kecantikan dan kebahagiaan suami isteri di komposisikan dengan bahan semulajadi mewah .

Keistimewaan Bidadari

Mekanisme Bidadari : BINA DARI DALAM DIRI wanita untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya denan protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)

Kandungan BIDADARI:-

madu asli
sireh
akar serapat
kacip fatimah
kurma
manjakani
serai
jarum mas
asam jawa
herba-herba terpilih

Madu

Kaya dengan zat galian penting seperti Kalsium, fosforus, Sulfur, Karbon, zat besi, natrium, kalium, Klorin, Magnesium, Iodin, Kuprum, Manganese dan silikon serta kaya dengan vitamin-vitamin seperti A, B kompleks, C, D dan E. Madu sangat mudah dan cepat diasimilasikan dan cepat membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan, sangat baik untuk buah pinggang dan mempertingkatkan system imunisasi tubuh.

Sireh

Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut, hidung dan lapisan dinding perut. Sirih dengan adunan lain-lain ramuan bertindak membantu membina rahim dan system peranakan.

Akar Serapat

Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya kacip fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan system kemutan.

Kacip Fatimah

Terbukti boleh merawat buasir, penyakit tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan untuk mengetatkan rahim serta membantu mengetatkan faraj.

Kurma

Kaya dengan protein, sertat, vitamin A dan C, Zat Mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.

Manjakani

Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.

Serai

Kandungan `Citral' di dalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegangan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak di dalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebabkan angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya tapak kaki). Serai juga membantu menurunkan suhu badan. Ia juga bersifat antiseptik. Kandungan tonik di dalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.

Jarum Emas

Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.

Asam Jawa

Kandungan `Flavonoid' di dalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.

Keistimewaan Bidadari :-

* Membina dan mengecutkan rahim

* Menguatkan otot dan menyempitkan faraj

* Menegangkan payudara

* Membantu merawat luka dalam perut dan selepas pembedahan

* Menguatkan sistem kemutan

* Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan semasa hubungan kelamin.

* Menambahkan kolagen dalam badan

* Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah.

* Menghilangkan bau badan & mulut

* Mengatasi masalah senggugut dan keputihan

* Melegakan panas badan


Cara Mengamalkan BIDADARI

2 sudu makan, 2 kali sehari (pada kebiasaannya, tindakbalas mula dirasai selepas 2 jam pengambilan) selama sebulan. GUNAKAN SUDU PLASTIK SAHAJA..

Selepas sebulan, minum Bidadari 3 kali seminggu untuk mengekalkan sistem dalaman yang telah dibaikpulih oleh Bidadari sepanjang sebulan pertama pengambilannya

Sebaik-baiknya jangan minum apa-apa air selepas 1 jam pengambilan Bidadari
.



AMARAN :


 * BIDADARI TIDAK BOLEH DIMINUM SEMASA DATANG HAID
Sebab masa period rahim tengah kembang, fungsi Bidadari pula untuk kecutkan rahim

* Lelaki, wanita mengandung, dilarang mengambil Bidadari.



CARA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK

Harga : S'PORE: 250ml @ $29.50, 375ml @ $43.50

PROMOSI ISTIMEWA!!!

Beli 2 botol Bidadari 375ml @ $76.00 (U.P. $87.00) Percuma Lifetime Membership ($28.00)

Sila hubungi Aisha Hassan @ (+65)9856 5429 untok keterangan lanjut atau mendapatkan produk.:

 
***************************************************************
 
SOALAN LAZIM tentang Jus Bidadari

Soalan : Selepas mengambil bidadari seperti yang dicadangkan selama sebulan, apakah sukatan yang dicadangkan untuk mengambil Bidadari secara berterusan?

Jawapan : selepas sebulan minum Bidadari secara consisten, amalkan 2 sudu sehari untuk mengekalkan sistem dalaman badan yang telah dibaikpulih oleh sepanjang sebulan pertama pengambilannya Bidadari..

Soalan : Kalau lepas bersalin, bila boleh mula minum Bidadari?

Jawapan : waktu yang paling selamat untuk ambil bidadari untuk orang dalam pantang bersalin adalah selepas 3 minggu bersalin. sebab di awal masa bersalin, tubuh badan kita tidak berapa kuat dan memang darah yang keluar pun banyak. jadi untuk mengelakkan risiko tumpah darah, waktu paling selamat adalah selepas 3 minggu. masa tu penghujung nifas..jadi, bidadari ni berfungsi untuk mengeluarkan saki baki darah kotor di penghujung nifas.

Fakta ini saya dapat dari seorang pakar perubatan alternatif yang mengamalkan perubatan homeopati..sebab ada 9 bahan herba yang sangat kuat dalam satu botol bidadari tu. kita hanya nak 'play safe'. sebab ini melibatkan kesihatan dan nyawa individu. tumpah darah yang banyak boleh menyebabkan kehilangan nyawa..jgn main-main. jadi, paling selamat, ambik bidadari pada minggu ketiga dalam pantang. ini bukan satu andaian..tapi ini penerangan yang diberikan oleh doktor tersebut. memang bidadari ni bagus, tapi kita kena ambil dengan cara yang betul dan selamat.

 Soalan : Ibu yg sedang menyusukan anak boleh ke minum bidadari ni? takut susu keringla....

Jawapan : Bidadari ni boleh diambil seawal lepas bersalin.. takde masalah kalau nak ambik kalau menyusukan baby.. BIdadari ni tak panas, tak menjejaskan pengeluaran susu badan...

Soalan : Bidadari ni ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan ke tidak?

Jawapan : Pemakanan Kesihatan atau Minuman yg tidak dikelaskan dalam kategori ubatan tidak perlu kelulusan KKM. Tidak mengandungi dadah dan bukan UBAT.

Soalan : Anak dara boleh ke minum Bidadari?

Jawapan : Boleh... terutamanya pada mereka yang ada masalah seperti keputihan dan period tak teratur.
 
Soalan : Kenapa Bidadari tak berkesan kepada sesetengah orang?

Jawapan : Sebab yang paling utama Bidadari tak berkesan adalah kerana ni tak pernah membuat proses Detox. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap khasiat yang terkandung dalam Bidadari pada tahap optimum. Kebanyakan mereka yang telah melakukan detox dan mengambil semula Bidadari, telah memberikan komen yang positif. Walau bagaimanapun, sekiranya setelah minum sebanyak 2 botol mengikut cara seperti yang disarankan dan tidak mendapat sebarang kesan positif, tidak perlulah teruskan pengambilan Bidadari ini kerana mungkin Bidadari ni tak sesuai atau serasi dengan anda.


Soalan :
Saya baru sahaja mengambil Bidadari, belumpun habis sebotol. Masalahnya bila bersama dengan suami bahagian kelamin saya terasa sangat sempit dan menyakitkan. Apa yang harus saya buat?

Jawapan : Kurangkan dos. Sekiranya sebelum ini anda mengambil 2 sudu pagi, 2 sudu malam sehari, kurangkan kepada 1 sudu pagi dan 1 sudu malam

..........................................................................................................

GUARA CAFE berfungsi untuk:

1. Berguna semasa puasa untuk menahan lapar
2. Sebagai penahan lapar (Membantu menurunkan berat badan berlebihan)
3. Membuang air dan lemak berlebihan dalam badan
4. Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
5. Membekalkan tenaga berpanjangan
6. Mengatasi dan membantu pencernaan dalam sistem usus badan (mampu mengawal/mengubat penyakit cirit birit)
7. Membantu merawat NEURALGIA (Sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan
8. Memudahkan pernafasan (boleh membantu merawat asma/lelah)
9. Membantu mengurangkan Sindrom sebelum datang haid (PMS)
10. Menguatkan otot jantung
11. Mengurangkan atau menghilangkan demam
12. Mencegah jangkitan kuman
13. Membantu mencairkan darah beku dalam salur darah
14. Sebagai anti-oksida membantutkan sel2 kanser dalam organ badan.

KANDUNGAN UTAMA GUARA CAFE:

Red Guara Cafe dikomposisikan dengan 3 bahan aktif mewah utama terdiri daripada Ekstrak Guarana (Paullina Cupana), Ubi Bit Merah/Red Beet Root (Beta Vulgaris) dan Yis Beras Merah/Red Yeast Rice (Monanscus Purpurues).

1. Guarana (Paullina Cupana) Guarana di mana bijinya berbentuk bulat, kecil merah dan berkelompok berasal dari Amazon, Brazil. Dirujuk sebagaimana oleh dongeng kaum Guaranis.

Bagaimana Guarana Membantu:

I) Meningkatkan bekalan oksigen dalam badan (pernafasan)
- saluran pernafasan iaitu bronkoil akan mengembang
- lebih byk oksigen di bawa masuk
- lebih oksigen untuk sel-sel badan

II) Menambahkan kebolehan mendapatkan tenaga - menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (glikogen) di dlm hati - meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan - tenaga untuk sel bertambah - keseluruhannya

Biomekanisme badan dipertingkatkan/diperbaiki
- menghindarkan atau mengurangkan kepenatan
- berguna semasa puasa untuk menahan lapar

III) Meningkatkan kesan hormon
- pada sel, guarana menghalang enzim (fosfodieterase) daripada menukar CAMP (pengantara maklumat ke2) kepada 5 AMP
- ia melengahkan dan meningkatkan kesan pelbagai hormon
- ini mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan

Apa Guarana Boleh Buat?
- mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
- membekalkan tenaga berpanjangan
- mengatasi dan membantu pencernaan (diarvhea)
- penahan lapar (membantu menurunkan berat badan)
- Neuralgia (sakit urat/saraf) dan kesakitan ringan
- memudahkan pernafasan (boleh membantu asma)
- sindrom sebelum datang bulan (PMS)
- menguatkan otot jantung
- mengurangkan atau menghilangkan demam
- mencegah jangkitan
- membuang air berlebihan
- membantu sakit kepala dan migrain
- membantu mencairkan darah
- anti oksida


2. Red Beet Root/Ubi Bit Merah

Akar ubi bit merah sering digunakan oleh orang2 China dan Eropah dalam pemakanan harian memberi tenaga badan dan untuk kesihatan secara menyeluruh.

- mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga
- mengandungi vitamin seperti A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina kesihatan tubuh dan kecantikan kulit.
- pigmen merah dalam beet didapati berkesan bertindak sebagai agen anti kanser
- mengandungi kompaun 'Betaine' yg sgt berkesan membantu fungsi hati
- asid nukleic dari beet menyubur dan membantu sesparasi sel
- mengandungi Beta-Carotena dan Karatenoid yg merupakan anti-oksiden
- mengandungi pelbagai galian dan gula asli di mana secara saintifik dapat membantu membina darah dan kesihatan jantung
- kaya dengan potassium, niasin, asid folic, zinc, magnesium, posfarus, kalsium, sulfer, fodine, besi, copper dan termasuk juga galian yg sukar didapati spt rabidum dan cesium.
- membantu menyerap nutrient2 yg diperlukan
- perangsang dan pembersih ginjal - migrain
- buang toksid

3. Red Yeast Rice/Yis Beras Merah

Yis Beras Merah telah digunakan oleh orang2 China sejak beratus2 tahun sebelum ini. Beras Merah adalah hasil 'fermentasi' sejenis yis Monascus Purpureus yg selalunya sering digunakan secara tradisional oleh orang cina merawat masalah penghadaman, cirit-birit dan sakit perut.  Kajian secara saintifik ke atas yis beras merah didapati berfaedah kerana:

-kompaun2 penyekat HMG-COA reductase berupaya menurunkan kadar jumlah kolesterol. Bagus utk menurunkan berat badan - ianya juga berkesan menurunkan kadar lemak degil/jahat (triglycerides)

- mengandungi belasan kompaun asli yang sama seperti dgn ubat stafin di mana dewasa ini sgt popular digunakan utk merawat masalah kolestrol berlebihan (spt jenama: Bayoal, Lescol, Lipitor, Meracor, Pravachor)

- melembutkan saluran darah yg keras

- membantu proses penghadaman yg sempurna


KANDUNGAN KOPI DALAM GUARA CAFE:
1. 70% Kopi jenis ARABICA
2. 30% Kopi jenis ROBUSTA
3. Serbuk Kacang Soya sebagai krimer
4. Gula Tebu

Harga : S'PORE: $10.80
(tidak termasok pos)

Sila hubongi Sarah @ (65) 98565429

 


Posted at 03:53 am by sarah_aisha
Make a comment  




sarah_aisha
About TheTherapist :
Hi I'm Sarah, an ITEC Certified Massage Therapist in Holistic Massage and Manual Lymphatic Drainage massage. I am also certified in Javanese Traditional Massage, Body Treatments and Pre & Post Natal Massage.

I pursued a career in Massage Therapy because I really enjoy making people feel good and relax. I'm a compassionate person with strong hands and a caring touch. I believe when massage comes from the heart, the hands will just know what to do. .







   

<< December 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed